Orasul cu cele mai multe mall-uri - surprinzator, nu este Bucurestiul

Data publicarii: 21-05-2013 | Diverse

In clasamentul oraselor din Romania cu cele mai multe mall-uri, Suceava conduce detasat, in timp ce in Galati nu exista nici un mall, se arata intr-un studiu realizat de DTZ Echinox. 

In Capitala, avem o medie de 245 de metri patrati de retail modern pe cap de locuitor cu perspective de extindere pana la 373 metri patrati pana in 2015. 

"Cu toate ca puterea de cumparare in Suceava este scazuta, cu un venit mediu net de 258 Euro/cap de locuitor, orasul are cei mai multi metri patrati de retail modern pe cap de locuitor datorita celor trei centre comerciale, acest aspect afectand performanta retailerilor si a centrelor comerciale din oras. Comparativ, orase cu potential mult mai mare nu sunt deservite de nici un proiect. 

In Cluj sau Constanta opereaza doua centre comerciale iar in Timisoara doar unul, existand potential pentru dezvoltarea celui de al doilea. Galatiul, un oras cu economie puternica, nu este acoperit inca de un centru comercial", a declarat Razvan Sin, Head of Retail Department DTZ Echinox, pentru Capital. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: