Acordul cu FMI, la rascruce. Ponta: Problema arieratelor nu e rezolvata. Nimeni nu are garantia ca scrisoarea trece de boardul FMI

Data publicarii: 21-05-2013 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a declarat ca problema arieratelor nu este rezolvata, aratand insa ca aceasta poate fi rezolvata pana la sfarsitul lunii iunie, cand se reuneste boardul FMI. Intrebat daca are garantia ca scrisoarea de intentie va intra in boardul FMI si va trece in bune conditii, asa cum a declarat vicepremierul Daniel Chitoiu, Ponta a raspuns: "Nu are nimeni o asemenea garantie".

"Problema arieratelor nu e rezolvata, dar poate fi rezolvata pana intram in boardul FMI de la sfarsitul lui iunie. Ministrii Chitoiu si Voinea va pot da graficul nostru de reducere a arieratelor", a spus Ponta.   Intrebat daca are garantia ca scrisoarea de intentie va intra in boardul FMI si va trece in bune conditii, asa cum a declarat vicepremierul Daniel Chitoiu, Ponta a raspuns: "Nu are nimeni o asemenea garantie". 

  "Chitoiu isi doreste, e normal, e ministru de Finanate", a spus Ponta.   El a precizat ca este optimist referitor la prior actions. "Avem niste prior actions. Sunt optimist referitor la toate, chiar daca sunt foarte dificile - CFR Marfa, cat de greu mergem mai departe, dar merge. Arieratele - la fel. Pastrarea in toate tintele de deficit - asta s-a realizat si se realizeaza in continuare. E greu. Sunt optimist", a mai spus Ponta.  

 Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, joi, ca poate garanta ca scrisoarea de intentie privind acordul cu FMI va intra in boardul institutiei financiare, iar acordul Romaniei cu FMI se va incheia "in bune conditii". Chitoiu a fost intrebat daca poate garanta ca se va indeplini tinta privind arieratele si se va intra in boardul FMI. 

  "Garantez ca scrisoarea va intra in board-ul FMI si acordul se va incheia in bune conditii", a sustinut ministrul.

Integral in Adevarul


Ultimele stiri pe BankNews.ro: