Deponentii RBS vor fi sunati de banca pentru validarea transferului catre UniCredit

Data publicarii: 21-05-2013 | Finante-Banci

Clientii RBS Romania titulari de depozite, conturi de economii, carduri de debit, contracte de descoperit de cont sau de utilizare a serviciului de internet banking, care nu au si credite de la aceasta banca, ar urma sa fie transferati la UniCredit cu data de 5 august, in timp ce in cazul clientilor cu credite de nevoi personale, ipotecare, de refinantare sau cu carduri de credit migrarea efectiva este prevazuta pentru 16 septembrie.

Aceste date urmeaza sa fie confirmate sau eventual modificate de RBS si UniCredit odata ce tranzactia semnata pe 30 aprilie pentru transferul portofoliului de retail va primi aprobarea BNR si a Consiliului Concurentei.

Daca totul decurge conform planului, inainte de 5 august, respectiv 16 septembrie UniCredit le va trimite clientilor transferati o scrisoare cu noile conturi IBAN si alte informatii legate de preluarea relatiei contractuale de la RBS.

In timp ce clientii cu credite de orice tip nu trebuie sa intreprinda niciun demers legat de transfer, titularii de depozite, conturi de economii, carduri de debit, descoperit de cont sau iBanking vor fi sunati de RBS si li se va cere acordul pentru transfer printr-o convorbire inregistrata. In particular, posesorii de carduri de credit nu au nimic de facut pentru ca prin contractul semnat initial si-au exprimat deja acordul privind un asemenea transfer catre o alta banca. Acestia vor primi o notificare privind confirmarea transferului.

Clientii cu credite vor putea continua sa-si achite ratele prin canalele cunoscute pana cand vor primi de la UniCredit scrisoarea cu noile conturi IBAN. Cei care refuza transferul trebuie sa-si achite integral datoriile catre RBS.

  In conditiile in care RBS si-a redus drastic reteaua de sucursale, ramanand cu numai patru, un numar crescand de clienti au achizitionat in ultimele luni serviciul de iBanking pentru gestionarea mai facila a relatiei cu banca.

Conform calendarului preconizat, retelele de bancomate RBS si Euronet vor putea fi folosite in conditiile cunoscute pana pe 16 septembrie, dupa care clientii vor putea folosi ATM-urile UniCredit Tiriac Bank in aceleasi conditii ca in reteaua RBS. UniCredit opereaza 441 de bancomate si 99 de masini multifunctionale care asigura servicii bancare non-stop in anumite sucursale.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: