Ghetea (ARB): Daca se va mentine trendul de crestere economica, din toamna vom vedea o revigorare a creditarii

Data publicarii: 21-05-2013 | Finante-Banci

Daca se va mentine trendul de crestere economica, din toamna vom vedea o revigorare foarte serioasa a creditarii, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea.

"Eu cred ca daca ramanem in continuare pe plus - important este ca a plouat aseara in zona Baragan, daca agricultura ne ajuta si ramanem in continuare pe plus va aparea imediat si o crestere a apetitului pentru creditare mult asteptata de toata lumea, inclusiv de catre banci. Inclusiv noi asteptam sa incepem creditarea. Veti zice: dar de ce nu incepeti? Nu incepem pentru ca asteptam sa inceapa altcineva si se pare ca acel altcineva a inceput. Acel cineva, respectiv economia, a inceput sa creasca si daca acest trend se va mentine eu sunt convins ca in toamna vom vorbi de o revigorare foarte serioasa a creditarii", a explicat Ghetea. 

Potrivit acestuia, in momentul de fata exista surse dar si expertize de creditare. "Nu ne putem plange. Bancile straine sunt in continuare interesate de aceasta piata. Bancile locale si-au luat rolul in serios", a mai afirmat oficialul ARB. 

Finmedia organizeaza marti, la Banca Nationala a Romaniei (BNR), conferinta "Piata Bancara - o noua realitate". 

Principalele teme care vor fi dezbatute in cadrul evenimentului se refera la supravegherea si reglementarea bancara, relatia deponent-banca-investitor, sistemele de raportare a fraudelor in sistemul bancar si secretul bancar. 

La eveniment vor participa Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mihai Ionescu, presedinte al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Radu Gratian Ghetea, presedinte CEC Bank, Aurel Saramet, presedinte al Fondului National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: