Ponta, de acord cu reducerea mandatului presedintelui la patru ani

Data publicarii: 23-05-2013 | Politica

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca ar fi de acord cu propunerea de reducere a mandatului presedintelui de la cinci ani la patru, aspect ce ar urma sa fie reglementat la revizuirea Constitutiei, dar ca nu agreeaza organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale in acelasi an.

"In ceea ce priveste reducerea mandatului presedintelui la patru ani, daca au propus-o liberalii, da, sunt de acord. Era sa zic ce problema avem noi, PSD, cu chestia asta?!", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa la Bruxelles. 

Pe de alta parte, el si-a exprimat dezacordul cu organizarea unor scrutine "unite" - parlamentare si prezidentiale - , fiind de parere ca astfel "iarasi incurcam lucrurile". 

"E clar ca presedintele e seful partidului care castiga alegerile", a spus Victor Ponta. 

Premierul a evitat sa-si spuna parerea cu privire la propunerea ca sefului statului sa i se interzica sa mai ocupe o functie publica la expirarea mandatului, afirmand doar ca nu stie daca ar fi "foarte constitutional". 

"Banuiesc ca un presedinte, dupa ce e presedinte, multe lucruri nu-si doreste ca functii publice. Insa nu stiu daca e constitutional, daca poti sa-i interzici pentru viitor. Nu am o opinie in acest sens", a adaugat premierul. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: