Cristina Rusuleanu (EHSR): Numarul insolventelor a crescut fantastic din cauza legislatiei permisive

Data publicarii: 24-05-2013 | Afaceri

Numarul insolventelor a crescut fantastic, in Romania, poate si din cauza legislatiei permisive, a declarat, vineri, Cristina Rusuleanu, director general Euler Hermes Services Romania (EHSR), la cea de a-IVa editie a "Conferintei de Management al Riscului de Creditare", organizat de ICAP Romania si Cycle European.

"Daca ne uitam la cifre in 2007 avem un numar de 14.000 de companii care au intrat in insolventa. In 2012, numarul este de aproape 30.000. Lucrurile par sa se aseze in 2013, dar nici pe departe la nivelul anului 2007 inainte de criza. Cele mai afectate sectoare sunt retail si constructii. A crescut fantastic numarul insolventelor poate si din cauza legislatiei permisive in privinta clientilor", a spus Rusuleanu. 

Potrivit acesteia, perioada actuala este "destul de tulbure" din cauza crizei, insa Romania se afla intr-o usoara perioada de revenire. 

"Totusi majoritatea industriilor continua sa aiba probleme. Asta se intampla in Europa si din pacate asta se intampla si la noi", a explicat Rusuleanu. 

Prezent la eveniment, Liviu Chirita, presedinte al Comisiei Antifrauda, Asociatia Romana a Bancilor (ARB), a vorbit despre prevenirea fraudelor din portofoliile bancilor. 

"Trebuie sa stim care este nivelul fraudelor in portofoliile noastre. Cum putem sti asta daca nu aplicam o investigatie, sau actiuni care sa ne arate ce sisteme de preventie au gresit? Un pas natural este legat de masurile de corectie. Daca nu aplici masuri de corectie, dupa ce identifici evenimentele de frauda, inseamna ca ce ai facut nu merita nimic. Daca nu le aplicam sau nu le monitorizam cum trebuie nu vor avea un impact necesar in termeni de preventie a pierderilor. In final totul este legat de bani. Frauda este o naturala incarcatura de pierderi sau pierderi financiare", a explicat Chirita.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: