Serbarile Timisoreana sunt oferite de cea mai indragita bere din Banat timisorenilor si tuturor celor ce vin sa viziteze Timisoara

Data publicarii: 27-05-2013 | Lifestyle

Istoria intalneste prezentul in cele 10 zile de Serbari Timisoreana, eveniment organizat in acest an exclusiv in Timisoara. In cinstea Serbarilor, Fabrica de bere Timisoreana isi deschide pentru a doua oara portile pentru vizitatorii interesati sa se bucure de un moment de tihna si de un crampei din vremurile de odinioara.

Timisoreana a dus pana acum povestea unei beri strasnice in toata tara si iata ca a venit momentul ca tara sa ne fie acum alaturi, acasa, in Timisoara. Cele 10 zile de Serbari reprezinta un motiv de bucurie si mandrie pentru ca aducem laolalta tot ce are mai valoros Banatul, iar noi avem sansa de a sarbatori traditiile si obiceiurile banatene.

"Fabrica de bere Timisoreana isi deschide din nou portile pentru a ne oferi imagini din trecutul nostru, pentru a ne reaminti valorile care ne ghideaza in viata, pentru a ne demonstra ca generatiile duc mai departe harul mostenit din strabuni.

Este un moment de sarbatoare si stim ca iubitorii de bere se bucura sa vada cum se face aceasta. De aceea, Fabrica va avea portile deschise mai multe zile si ne intampinam oaspetii cu cel mai nou sortiment de bere - Timisoreana Bruna. Proaspat lansata in Banat, numai buna sa racoreasca oamenii in zilele de vara, Timisoreana Bruna este usor baubila si te imprietenesti cu ea de la prima degustare. In felul acesta planuim sa sarbatorim timp de 10 zile la Serbarile Timisoreana tot ce are mai valoros Banatul.”, a declarat Maria Campean - Regional Trade Marketing Manager, Ursus Breweries.

Pe tot parcursul celor 10 zile, portile Fabricii de bere Timisoreana sunt deschise intre 17:00 si 19:00 in timpul saptamanii si intre 15:00 si 20:00 sambata si duminica.

Programul Serbarilor Timisoreana (24 mai - 2 iunie) este urmatorul:

24 mai - Ziua costumelor populare si a traditiilor, zi dedicata paradei costumelor populare banatene, in care ii vom asculta pe cei de la Zdob si Zdub. Fiecare participant care vine imbracat in costum popular va avea parte de multe surprize.

25 mai - Ziua berii de traditie, cu degustari de sortimente speciale de bere, unde atmosfera va fi incinsa de invitatul nostru special, un artist de notorietate internationala, Goran Bregovic, aflat in premiera in Timisoara. 

26 mai - Ziua berii de traditie, o zi in care ne vor incanta cei de la Pasarea Colibri, precum si jocurile organizate in jurul berii si voia buna.

27-30 mai - Zilele artizanilor si artistilor locali, dedicate demonstratiilor de artizanat si incheiate cu vocile Romaniei, Silviu Pasca si Vizi Imre. Cinci artisti isi vor pune talentul la incercare, pictand butoaie ce vor fi expuse ulterior in curtea Fabricii de bere.

31 mai - Ziua mancarilor traditionale, o zi plina de demonstratii culinare, al caror fauritor este  Dan Silviu Boerescu, cunoscut publicului ca Bucatarescu, un iubitor al gastronomiei si al povestilor cu bucate. Ziua va fi incheiata cu dansuri si muzica populara, oferite de Ansamblul Timisului.

1 iunie - Ziua mancarilor traditionale. A doua zi dedicata mancarurilor traditionale va continua cu demonstratii de gatit si cu multe alte surprize dedicate in special celor care se vor prezenta la Serbarile Timisoreana cu o reteta scrisa de mana. Toate retetele colectionate vor fi publicate in Almanahul Serbarilor Timisoreana.

2 iunie - Ziua cea mai lunga, focuri de artificii, atmosfera de sarbatoare si muzica buna, alaturi de una dintre cele mai iubite trupe rock din Romania, Cargo, trupa care a luat nastere in Timisoara.

Timisoreana pregateste momente de neuitat in care ne dorim ca fiecare roman sa se regaseasca. Vom imbina traditia cu prezentul cu ajutorul talentelor locale, mestesugarilor, bucatarilor, prin muzica, dans si voie buna, si prin pictura. De asemenea, pentru ca romanii sunt un popor vesel si glumet, nu vor lipsi nici jocurile si provocarile.

Despre Timisoreana

Fabricata inca de la 1718, berea Timisoreana aduce cu sine experienta si traditia maestrilor berari ce si-au lasat amprenta peste ani. Timisoreana s-a nascut in cea mai veche fabrica de bere din Romania, fiind atestata printr-un act petitionar al magistratului orasului Timisoara, care dateaza din 1 ianuarie 1718. 

De-a lungul timpului, gustul sau inconfundabil a fost recunoscut de specialisti  - distinctii foarte vechi atesta acest lucru: bronz la expozitia din Budapesta (1855), argint la expozitia din Timisoara (1891) sau Grand Prix-ul expozitiei din 1908.

In ultimii ani, Timisoreana a fost premiata cu aur si distinctia Champion Lager Trophy in 2007 si cu argint in 2008 la Australian International Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanta din lumea berii, iar la World Beer Championship in Statele Unite, a primit medaliile de argint (2007 si 2008).

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries, parte agrupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd's, Stejar si Pilsner Urquell. 

SABMiller plc este unul dintre liderii mondiali in productia de bere, cu un portofoliu ce include peste 200 marci si aproximativ 70,000 de angajati in peste 75 de tari. Portofoliul grupului include marci globale ca Pilsner Urquell, Peroni NastroAzzurro, Miller Genuine Draft si Grolsch, precum si marci locale importante ca Aguila (Colombia), Castle (South Africa), Miller Lite (USA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) si Tyskie (Poland). SABMiller are de asemenea un segment in crestere de bauturi racoritoare si este una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.

Pentru mai multe informatii despre Ursus Breweries va rugam sa vizitati: www.ursus-breweries.ro  sau www.desprealcool.ro