Andrei Chiliman: PNL este total subordonat vointei si obsesiei de putere a lui Crin Antonescu

Data publicarii: 28-05-2013 | Politica

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat luni ca excluderea sa din partid a fost posibila din cauza faptului ca "PNL este total subordonat vointei si obsesiei de putere a lui Crin Antonescu".

Chiliman a mai spus ca a fost acuzat de promiscuitate in activitatea politica pe care o desfasoara. 

Am tinut sa subliniez acolo, in cadrul Delegatiei Permanente, ce consider eu ca este promiscuitate politica. Promiscuitate politica inseamna sa-ti executi adversarii politici din partid, incalcand statutul pe care chiar tu l-ai scris, lucru care s-a intamplat in ultima perioada foarte des in PNL. Promiscuitate politica mai inseamna sa primesti in partid si sa dai functii unor oameni, pe care pana mai ieri, ii injurai la televizor, ca adversari politici. Promiscuitate politica inseamna sa deschizi portile partidului traseistilor politici unor personaje dubioase sau puscariabile. Promiscuitate politica inseamna sa negociezi pe sub masa cu Blaga, in timp ce esti la guvernare cu PSD-ul", a afirmat Chiliman, la o conferinta de presa. 

Primarul sectorului 1 a spus ca tot promiscuitate politica inseamna concentrarea eforturilor asupra construirii unei strategii impotriva propriului aliat din USL, asa cum a reiesit din stenogramele care au iesit la iveala dupa precedenta sedinta a conducerii partidului, in loc sa se asigure tot sprijinul politic actului de guvernare. 

Andrei Chiliman a mai afirmat ca "promiscuitate politica inseamna si sa aspiri la functia de presedinte a unei tari membra a NATO, dar sa actionezi politic la indicatiile vocii Rusiei, sau sa te angajezi ca te retragi in cazul in care nu castigi la referendum si pe urma sa te faci ca ploua". 

El a sustinut ca a fost acuzat de Crin Antonescu de faptul ca ar fi aderat la un alt partid sau la o alta doctrina politica, acesta fiind unul dintre motivele excluderii. 

"Nimic mai fals, Initiativa Romania Liberala (IRL) este o organizatie neguvernamentala, nu un partid politic, iar prin tot ce am facut, prin tot ce fac si voi face in continuare in cadrul IRL nu voi face altceva decat sa apar valorile, principiile si politicile liberal-conservatoare, de care exact Crin Antonescu s-a despartit", a spus Chiliman. 

In opinia sa, Crin Antonescu este cel care are astazi alta doctrina. "Domnul Antonescu are astazi, ca doctrina, populismul si oportunismul politic", a spus Chiliman. 

In ceea ce priveste IRL, Andrei Chiliman a spus ca organizatia nu este un adversar al PNL, ci, dimpotriva, poate fi sansa PNL, prin faptul ca promoveaza exact acele politici "prin care astazi Crin Antonescu a indepartat PNL, politici care de fapt fac ca electoratul liberal sa se indeparteze de PNL. Noi incercam prin aceste activitati in cadrul IRL sa aducem inapoi acest electorat". 

Chiliman a profitat de acest moment pentru a le multumi colegilor din PNL pentru colaborare, atat la bine, cat si la greu. "Le transmit colegilor din PNL, care au votat astazi impotriva mea, ca nu le port niciun fel de resentiment, nici lor si nici lui Crin Antonescu, dar le atrag atentia ca si-au asumat responsabilitatea pentru viitorul, astazi incert, al PNL", a spus Chiliman. 

El a declarat ca va continua sa-si faca datoria fata de cetatenii sectorului 1, ca primar independent, impreuna cu consilierii locali. "Voi continua sa duc un act de buna guvernare la nivelul sectorului 1, indiferent de tulburarile politice sau de alta natura care pot sa apara. In cadrul IRL voi continua sa promovez principiile, valorile si politice-conservatoare in care am crezut si pentru care m-am inscris in PNL, acum aproape 20 de ani", a mai precizat Chiliman. 

Intrebat daca a purtat discutii pe sub masa cu presedintele PDL, Vasile Blaga, Andrei Chiliman a raspuns ca "nu iese fum fara foc". 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: