Italo Romena a avut pierderi de 11 milioane de euro anul trecut din cauza provizioanelor

Data publicarii: 28-05-2013 | Finante-Banci

Banca Italo Romena, controlata de grupul Veneto Banca, a inregistrat anul trecut aproape o triplare a cheltuielilor cu provizioane pentru riscul de credit, pana la 21,6 mil. euro, ceea ce s-a reflectat intr-o pierdere finala pe 2012 de 11,1 mil. euro.

"Conform principiilor de gestiune prudentiala ale grupului, am avut o abordare deosebit de prudenta in ceea ce priveste provizioanele de risc de credit, marind in mod semnificativ valoarea acestora pana la 32,8 mil. euro”, a declarat Paolo Mariani (foto ), directorul general al bancii. Soldul creditelor a scazut anul trecut cu 0,6%, pana la 947 mil. euro, insa activele totale au urcat cu 0,7%, pana la 1,14 mld. euro.

  Pe partea de pasive, banca a inregistrat o crestere de 2,4% a depozitelor de la clienti, care au ajuns la 621,2 mil. euro. Pentru sustinerea sucursalei locale italienii se pregatesc sa faca o injectie de capital de 20 mil. euro. "Majorarea de capital va reajusta principalii indicatori patrimoniali si va sustine recuperarea profitabilitatii”, a spus Mariani. La sfarsitul lui 2012 banca avea un raport cost/venit de 52,7%, in usoara deteriorare fata de 2011, cand se situase la 51,7%, dar sub media sistemului bancar.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: