James Hyslop (BERD): Romania ar trebui felicitata pentru stabilitatea sa economica pe care o putem constata

Data publicarii: 06-06-2013 | Finante-Banci

Directorul Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) Romania, James Hyslop, a declarat presei, miercuri, la Targu Mures, ca din punctul de vedere al institutiei sale, avand in vedere perioada traversata de tara noastra, Romania ar trebui felicitata pentru stabilitatea economica de care da dovada.

'Cred ca din punctul de vedere al BERD, dupa o perioada dificila prin care a trecut Romania, ar trebui felicitata pentru stabilitatea sa economica pe care o putem constata', a afirmat James Hyslop. 

Intrebat despre discutiile din mediile economice potrivit carora ar fi posibila retragerea FMI din Romania, James Hyslop a spus ca 'aceste intrebari trebuie adresate celor de la FMI, nu BERD'. 

Directorul BERD Romania s-a aflat miercuri la Targu Mures pentru a avea o intrevedere cu autoritatile locale mai ales ca municipalitatea a garantat un credit in valoare de 11,4 milioane de euro, incheiat intre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Compania AQUASERV S.A., necesar pentru a acoperi cofinantarea de 10,32%, care revine operatorului regional AQUASERV, din valoarea totala de 110,8 milioane de euro a proiectului 'Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Mures', cofinantat din Fondul de Coeziune. 

Imprumutul a fost acordat anul trecut, pe o perioada de 15 ani, cu un termen de gratie de 4 ani, banii fiind investiti in extinderea sistemelor de apa si canalizare, reabilitarea celor existente, modernizarea si constructia unor uzine de apa si statii de epurare in aria de operare a Companiei AQUASERV S.A. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: