CC a autorizat preluarea Kahn International Advisers de catre Romanian GSM Holding

Data publicarii: 02-11-2006
CC a autorizat preluarea Kahn International Advisers de catre Romanian GSM HoldingConsiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de catre Romanian GSM Holding SL prin dobandirea controlului unic asupra S.C. Kahn International Advisers S.R.L., se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Anterior acestei operatiuni economice, S.C. Kahn International Advisers S.R.L. era controlata in comun de catre Romanian GSM Holding SL si dl. Florin Sorinel Stoica Merlusca.

Consiliul Concurentei a analizat compatibilitatea operatiunii de concentrare economica notificate cu un mediu concurental normal si a constatat ca aceasta nu va avea ca efect restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante.

Conform prevederilor legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica care depasesc pragurile valorice prevazute de legea concurentei. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Pietele relevante pe care a avut loc aceasta operatiune de concentrare economica sunt cele ale comercializarii produselor si serviciilor postplatite de telefonie mobila, produselor si serviciilor preplatite de telefonie mobila, telefoanelor mobile si a accesoriilor precum si piata serviciilor de consultanta pentru afaceri si management.

Romanian GSM Holding SL face parte din grupul controlat de fondul de investitii spaniol GED Eastern Fund II, prin societatea sa administrativa GED Capital Development S.A. S.G.E.C.R.

S.C. Kahn International Advisers S.R.L. controleaza S.C. Dasimpex S.R.L., S.C. Lexor S.R.L., S.C. Dasino Telecom & IT S.R.L.,  S.C. Dasimpex GSM S.R.L. si S.C. GSM Land S.R.L.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: