Fiscalizarea obligatorie la hoteluri si TVA de 9 la suta la toate serviciile turistice ar impulsiona practicile corecte din industrie

Data publicarii: 07-06-2013 | Afaceri

iscalizarea obligatorie la hoteluri si aplicarea de TVA de 9 la suta la toate serviciile turistice ar impulsiona practicile corecte din industrie si ar separa investitorii de buna credinta de cei care lucreaza la negru. Aceste masuri, aflate in discutie la Ministerul Finantelor Publice, ar trebui aplicate cat mai curand pentru a curata turismul romanesc de practicile incorecte, dar si pentru a le arata oamenilor de afaceri corecti ca sunt sprijiniti printr-o fiscalitate relaxata.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) a atras atentia de nenumarate ori ca turismul romanesc pierde din cauza fiscalitatii prea mari, mai ales in concurenta cu Bulgaria care practica o fiscalitate redusa pentru a permite costuri mici in turism.

Posibilitatea de a nu mai plati daca clientul nu primeste bon fiscal ar sprijini, pe de alta parte, aducerea la alb a cazarilor si ar determina o concurenta corecta, pentru ca hotelierii care emit bon fiscal trebuie sa concureze cu preturile cazarilor la negru, mai ieftine pentru ca in urma lor nu se plateste nicio taxa. 

In continuare, asteptam fapte, nu vorbe...

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS)

Ultimele stiri pe BankNews.ro: