BCR BpL avea 310.000 contracte de economisire - creditare la finalul primului trimestru

Data publicarii: 07-06-2013 | Finante-Banci

BCR Banca pentru Locuinte avea, la finalul primului trimestru din acest an, 310.000 contracte bauspar (economisire - creditare), cu 1,97% mai multe decat nivelul inregistrat la finalul anului 2012, potrivit datelor furnizate AGERPRES de oficialii bancii.

In ceea ce priveste valoarea creditelor la sold, aceasta se ridica in primul trimestru la 66,2 milioane lei, fiind cu 36% mai mare decat nivelul de la finalul anului 2012 si cu 1.173% mai mare decat cel de la finalul lui 2011, cand era de doar 5,2 milioane lei. 

BCR Banca pentru Locuinte avea, la finele primului trimestru din acest an, o valoare a depozitelor la sold de 1,5 miliarde lei, fiind mai mare cu 7% decat nivelul din decembrie 2012 si cu 74% decat cel din 2011. Banca a avut in 2012 un profit net, conform IFRS, de 22,5 milioane lei si o cota de piata de 63%. 

BCR BpL va consemna, in perioada urmatoare, cresteri ale creditelor acordate, pentru ca banca a concurat cu piata in euro, a declarat Carmen Schuster, vicepresedintele BCR Banca pentru Locuinte. 

"Pe partea de creditare anul 2013 a inceput mult mai convingator decat anul trecut. Cred ca vom avea niste cresteri ale creditelor si mai mari pentru ca noi am concurat foarte mult cu piata in euro. Acum, atat BCR cat si noi intram extrem de puternic si cu dobanzi mult mai mici pe piata in lei. Lucram acum si vom intra, in urmatoarele doua saptamani, cu un nou credit", a spus Schuster. 

Potrivit acesteia, intentia este de a sparge suprematia creditelor in euro. 

"Clientii nostri nu sunt pregatiti pentru riscurile de euro, nu au venituri foarte mari si atunci este bine de stiut din start ce ii asteapta. Aici suntem extrem de optimisti. Pe partea de depozite, acestea iarasi cresc. Noi am estimat o crestere de circa 10% si asta se intampla", a precizat vicepresedintele BCR BpL.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: