Ministrul de interne turc afirma ca ocuparea parcului Gezi din Istanbul trebuie sa inceteze

Data publicarii: 13-06-2013 | International

Ministrul turc de interne, Muammer Guler, a declarat joi ca ocuparea de catre manifestanti a parcului Gezi din Istanbul, bastionul miscarii de protest impotriva guvernului care a cuprins Turcia de doua saptamani, trebuie sa inceteze rapid, informeaza AFP.

'Ocuparea parcului Gezi nu mai poate dura. Incepand cu 1 iunie, unele grupuri ocupa un spatiu public, impiedicand accesul altora (...) Toate acestea trebuie sa se opreasca inainte de a provoca si mai multe tensiuni. Aceasta situatie nu este acceptabila intr-o democratie', a afirmat Muammer Guler pentru presa la Ankara. 

'Am luat masurile de securitate necesare. Politia este gata in fiecare zi sa restabileasca ordinea si sa asigure securitatea', a mai spus el. 

Miercuri seara, premierul Recep Tayyip Erdogan a propus unor reprezentanti ai protestatarilor cu care s-a intalnit organizarea unui referendum cu privire la proiectul de dezvoltare urbana din Piata Taksim din Istanbul si la viitorul parcului Gezi, a carui demolare anuntata a declansat protestele impotriva guvernului turc. 

La sfarsitul reuniunii, vicepremierul Huseyin Celik a afirmat ca parcul, pe care cateva sute de militanti continua sa-l ocupe, trebuie 'evacuat cat mai curand posibil'. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: