Actiunile RBS scad puternic la bursa dupa anuntarea demisiei directorului general Stephen Hester

Data publicarii: 13-06-2013 | Finante-Banci

Actiunile Royal Bank of Scotland (RBS) au scazut joi cu peste 5% la bursa din Londra, dupa ce s-a anuntat ca seful celei mai mari banci britanice, Stephen Hester, va demisiona pana la sfarsitul acestui an iar divizia de investitii bancare va face concedieri, ca parte a procesului de restructurare, transmite Reuters.

RBS va concedia aproximativ 2.000 de angajati la divizia de investitii bancare, a declarat pentru Reuters o sursa care a dorit sa-si pastreze anonimatul. RBS se va concentra pe activitatile sale de baza si va renunta la tranzactionarea derivatelor si a altor produse structurate pentru investitori.

Guvernul Marii Britanii a cheltuit mai mult de 66 miliarde de lire sterline (106 miliarde de dolari) pentru a salva Royal Bank of Scotland Group Plc si Lloyds Banking Group Plc in timpul crizei financiare din 2008. Guvernul detine 81% din RBS si 40% din Lloyds si intentioneaza sa vanda aceste participatii sectorului privat pana la sfarsitul lui 2014. In urma demisiei directorului general al RBS, Stephen Hester, au sporit incertitudinile privind vanzarea actiunilor bancii.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: