Johannes Hahn, increzator ca saptamana viitoare va putea face anuntul final privind deblocarea POS Transport

Data publicarii: 14-06-2013 | Finante-Banci

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, s-a declarat vineri increzator ca in cursul saptamanii viitoare va putea face anuntul final privind deblocarea Programului Operational Sectorial Transport.

"Comparativ cu situatia cu care ne confruntam cu cateva luni in urma, am reusit sa reducem la jumatate numarul programelor operationale sectoriale presuspendate. Urmatorul program care va fi deblocat este programul de transport. Nu pot anunta deblocarea finala astazi (n.r. vineri) pentru ca trebuie sa solutionam cateva formalitati de ordin administrativ. Sunt foarte increzator ca in cursul saptamanii urmatoare vom putea face anuntul final", a declarat comisarul, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Victoria, alaturi de premierul Victor Ponta. 

Oficialul european a felicitat Romania, dar a adaugat ca tara noastra are si datoria de a folosi aceasta oportunitate pentru a accelera utilizarea fondurilor structurale si pentru a implementa proiectele. 

Intrebat cat de rapid ar trebui sa se miste Romania pentru a folosi acesti bani, astfel incat sa evite dezangajarea fondurilor alocate POS Transport, Johannes Hahn a precizat ca in acest domeniu "nu exista limita de viteza". 

Ca urmare a deficientelor aparute in utilizarea fondurilor europene in perioada 2009 - 2011, Comisia Europeana a pre-suspendat patru programe operationale: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operational Regional (POR), Programul Operational Sectorial Transport si Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Comisia a reluat in acest an platile pe doua programe operationale: POSDRU si POR. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: