Ce cauta bancherii corporate: companii fara datorii, rezistente in fata crizei si cu o conducere cu experienta

Data publicarii: 14-06-2013 | Finante-Banci

Companiile rezistente in fata fluctuatiilor, cu un grad redus de indatorare si cu un management experimentat sunt cele mai cautate printre bancherii corporate, conform declaratiilor facute la ZF Bankers Summit '13 in cadrul panel-ului "Lupta pentru clientii corporate. Cum se evalueaza riscul acum?"

"Magnitudinea afacerilor, coroborata cu experienta managementului sunt principalii factori decisivi in decizia de creditare in conditiile economice actuale si pentru a evita detinerea in portofoliu a unor companii insolvente", a declarat Ciprian Paltineanu, director companii mari in cadrul UniCredit Tiriac Bank.

"Pentru noi e important sa alegem acei jucatori care rezista fluctuatiilor. Sunt sectoare care rezista mai bine fluctuatiilor, altele nu, dar este important sa alegi companiile care rezista, indiferent de sectorul din care provin", este de parere Marius Dorner, director executiv clienti companii mari si sector public la Citibank Romania.

Sectorul de corporate banking va creste anul acesta, a declarat Ramona Ivan, director proiect in cadrul CEC Bank.

"Vedem o crestere pe sectorul corporate, este principala parte a portofoliul nostru. Credem in continuare in agricultura, dar in proiectele integrate, nu neaparat cei care vor sa cumpere doua tractoare. Suntem o banca universala, dar ne plac agricultura, sectoarele sustinute de fonduri UE, IMM-uri", a spus Ivan.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: