Cum va arata viitoarea conducere a ASF: 6 membri de la PSD, 4 de la PNL si unul de la UDMR

Data publicarii: 14-06-2013 | Finante-Banci

  Desi audierile candidatilor pentru cele 11 locuri in Consiliul ASF au loc luni, 17 iunie, opozitia reclama ca locurile din con-ducerea mega-institutiei de supraveghere au fost deja impartite intre PSD si PNL si ca PDL nu a primit nimic.

  "Avand 70% majoritate in Parl-ment, actuala coalitie guvernamentala isi permite sa aiba apucaturi dictatoriale ca si cand ar avea 100%. Negocierile convocate ieri de catre USL asupra componentei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) s-au dovedit a fi un dictat din partea majoritatii, care doar a comunicat partidelor de opozitie faptul ca nu vor avea niciun loc in componenta autoritatii. In final, conducerea acesteia va fi formata din 6 membri sustinuti de PSD, 4 de PNL si unul de UDMR", potrivit unui comunicat semnat de liderul grupului PDL din Senat Cristian Radulescu si citat de Mediafax. Senatorul PDL a mai spus ca "este pentru prima oara cand o autoritate aflata sub controlul Parlamentului nu va contine niciun membru sprijinit de opozitie". Radulescu precizeaza ca, in aceste conditii, PDL va boicota atat audierile candidatilor, cat si votul acestora in Parlament. Marti, 18 iunie, are loc votul final in Plenul Parlamentului.

Luni, 17 iunie, comisiile de specialitate ale Senatului si Camerei Deputatilor ii vor audia pe candidati si ii vor alege pe cei 11 membri ai ASF. Prin ordonanta de urgenta, guvernul a ridicat criteriile de calificare pentru candidati prin cresterea experientei necesare la 10 ani pentru toti cei 11 membri. 

Guvernul a cerut ca membrii consiliului ASF sa fie selectati exclusiv pe baza unei experiente profesionale in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 10 ani.

Potrivit Mediafax, selectarea conducatorilor pe criterii profesionale reprezinta o cerinta a FMI, care a so-icitat si definirea mai buna a conflictului de interese, ambele obligatii fiind trecute in scrisoarea de intentie transmisa la Washington.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: