Atentionarea hidrologica emisa pentru apele Dunarii a intrat in vigoare duminica, la 6.00; se mentine pana pe 23 iunie

Data publicarii: 17-06-2013 | Mediu

Atentionarea hidrologica emisa vineri pentru apele Dunarii a intrat in vigoare duminica, la ora 6.00, si va fi valabila pana in data de 23 iunie, ora 18.00.

INHGA a emis pentru perioada mentionata Cod galben pe Dunare, pe sectorul Gruia - Zimnicea, avertizand ca se vor produce cresteri de niveluri si debite cu depasirea Cotelor de atentie pe Dunare, sectorul in aval de Portile de Fier. 

Avand in vedere situatia hidrologica actuala si prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii, in amonte de intrarea in tara (sectiunea Bazias), se prognozeaza producerea de cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale Cotelor de atentie pe sectorul romanesc al Dunarii in aval de Portile de Fier, precizeaza INHGA. 

De asemenea, a fost instituit Cod galben (Faza I-a de aparare) pe Dunare, incepand cu data de 16 iunie, ora 06.00 pe sectorul Gruia-Zimnicea (judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman) si se va mentine depasita Cota de atentie la Isaccea, in judetul Tulcea, pe toata durata atentionarii. 

Momentul de inregistrare a depasirii Cotelor de atentie la statiile de pe acest sector va fi influentat si de modul de exploatare al sistemului hidroenergetic Portile de Fier. 

INHGA precizeaza ca Dunarea este indiguita pe sectorul aval Gruia.

Sursa: AGERPRES