FPTS: statiunile sa fie conduse de Consilii de Administratie si sa fie specializate pentru o categorie anume de turisti

Data publicarii: 17-06-2013 | Turism

Statiunile de pe litoral sufera de lipsa de colaborare dintre privat si autoritati si de aceea infiintarea unor consilii de administratie comune reprezinta o urgenta pentru turismul romanesc. Acest gen de organisme functioneaza eficient si in Bulgaria pentru ca aseaza la aceeasi masa investitorii din turism, autoritatea locala, politia si toate organismele din zona fara a caror implicare statiunile au de suferit.

O statiune nu poate fi amenajata corespunzator daca factorii implicati nu comunica intre ei si iau decizii independent sau, mai rau, nu iau nicio decizie. Puzzle-ul reprezentat de organizarea unei statiuni nu poate fi asamblat doar de investitori, dupa cum nu poate cadea doar in sarcina autoritatilor locale. 

In plus, statiunile de pe litoral sunt la aceasta ora un amestec de diferite atractii, iar specializarea lor ar ajuta la o mai buna orientare a turistilor, dar si la organizarea lor eficienta. Asa cum Mamaia a devenit destinatia distractiei, si celelalte statiuni trebuie sa-si identifice potentialul si sa se aplice pe o tema specifica pentru a deveni mai atractive. In felul acesta, litoralul romanesc va fi mai divers si va oferi locatii amenajate special pentru familii cu copii, pentru cei care au nevoie de tratament sau pentru adolescenti, atata vreme cat e evident ca oferta pentru aceste categorii de turisti trebuie sa fie diferita. 

FPTS