Jaful de la Banca Transilvania din Cluj: Cei doi tineri condamnati la 10 ani de inchisoare

Data publicarii: 17-06-2013 | Finante-Banci

Cei doi tineri acuzati de comiterea jafului de la o sucursala din Cluj a Bancii Transilvania, in februarie 2009, au fost condamnati, vineri, la cate zece ani de inchisoare cu executare, sentinta nefiind definitiva

Curtea de Apel Cluj a pronuntat, vineri, sentinta in dosarul in care Bogdan Baciu si Dan Andrei Hosu au fost judecati pentru talharie, dupa ce ar fi intrat in filiala Bancii Transilvania din cartierul Manastur din Cluj-Napoca, de unde au furat echivalentul in lei a aproape 70.000 de euro, lovind paznicul cu un pistol, iar pe o casiera cu pumnii si picioarele.

Judecatorii i-au condamnat pe cei doi la cate zece ani de inchisoare cu executare, sentinta nefiind definitiva.

Avocatul celor doi, Tiberiu Ban, a declarat ca sentinta va fi atacata cu recurs, acesta urmand sa se judece la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In 13 februarie 2009, o filiala a Bancii Transilvania din cartierul Manastur din Cluj-Napoca a fost jefuita, iar hotii au furat echivalentul in lei a aproape 70.000 de euro. Doua persoane inarmate, care purtau cagule, au intrat in banca, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casiera cu pumnii si picioarele. Banii au fost furati din casierie, anchetatorii constatand ca nu s-a tras niciun foc de arma.

Presupusii autori ai jafului au fost prinsi, in 19 ianuarie 2010, in urma unor perchezitii facute de echipaje ale IPJ Cluj si ale Directiei de Operatiuni Speciale ale Politiei. Cei doi suspecti, Bogdan Baciu si Dan Andrei Hosu, au fost retinuti in aceeasi zi si ulterior arestati preventiv, ei fiind trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, pentru talharie.

In mai 2011, ei au fost eliberati. Instanta a decis atunci inlocuirea masurii arestarii preventive a lui Andrei Hosu si Bogdan Baciu, cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu. Totodata, cei doi au fost obligati sa se prezinte in fata anchetatorilor ori de cate ori erau chemati si sa nu ia legatura cu alte persoane implicate in cauza, sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea organului judiciar care a dispus masura si sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Cluj. La jumatatea lunii martie 2012, unul dintre tineri, Andrei Hosu, a fost condamnat la 17 ani de inchisoare cu executare, iar Bogdan Baciu a fost achitat. Sentinta a fost atacata cu apel de Andrei Hosu si de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, iar decizia Curtii de Apel Cluj de vineri vine in urma acestui apel.

Sursa: Realitatea.net