DNA: Sechestru de 53 de milioane de euro asupra bunurilor lui Mircea Sandu, Mitica Dragomir si LPF

Data publicarii: 19-06-2013 | Actualitate

Procurorii anticoruptie au dispus sechestru asigurator asupra bunurilor imobile ale presedintelui FRF Mircea Sandu, a presedintelui LPF Dumitru Dragomir si ale Ligii Profesioniste de Fotbal, pana la concurenta sumei de 53 milioane euro, prin ordonanta nr. 316/P/2011 din 3 aprilie 2012, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul privind dezafilierea Universitatii Craiova de la Federatia Romana de Fotbal, potrivit rechizitoriului prin care dosarul a fost trimis in judecata.

Documentul arata ca, pe latura civila, SC Fotbal Club "U" Craiova SA s-a constituit parte civila cu suma de 50 milioane euro. 

"Tinand cont ca Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Dolj a facut evaluarea drepturilor federative, pe baza de inscrisuri ale SC Fotbal Club 'U' Craiova SA, consideram ca prejudiciul efectiv produs prin infractiune acestei persoane juridice este de 15.800.000 lei. Prejudiciul creat SC Fotbal Club 'U' Craiova SA nu a fost recuperat", precizeaza DNA in rechizitoriu. 

Potrivit anchetatorilor, in luarea deciziei nu s-a tinut cont nici de prevederile statutare, in sensul stabilirii certe a abaterii disciplinare imputate, a gravitatii acesteia si a necesitatii aplicarii sanctiunii celei mai drastice, pe langa "incalcarea grosolana" a dreptului la aparare de catre Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, luni, trimiterea in judecata a lui Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si a lui Dumitru Dragomir, presedintele Ligii profesioniste de Fotbal si vicepresedinte FRF, in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova. 

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au fost deferiti justitiei pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru precum si a persoanelor juridice fara scop patrimonial. 

De asemenea, au fost deferite justitiei si Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si sustragere de sub sechestru. 

Sursa: AGERPRES