Traian Basescu: Sperantele reducerii fiscalitatii pe forta de munca nu sunt imediate, poate din 2015

Data publicarii: 19-06-2013 | Finante-Banci

Presedintele Traian Basescu considera ca sperantele reducerii fiscalitatii pe forta de munca nu sunt imediate, dar acest lucru s-ar putea intampla din 2015.

"Ambele trebuie reduse, insa, va spun si care este motivul pentru care se sta. Desi pe medie Romania este a patra tara ca fiscalitate de jos in sus. Deci, avem o fiscalitate redusa fata de media statelor UE, dar cand venim la un segment care se numeste fiscalitatea pe munca avem un nivel extrem de ridicat. De ce nu cred ca se poate umbla in perioada urmatoare aici? Deficitul la fondul de pensii este de 3,2 miliarde de euro pe an. Ori, singura contributie in fondul de pensii sunt taxele pe forta de munca. Exista o tendinta de diminuare. (...) Insa, sunt bani pe care Guvernul trebuie sa ii imprumute ca sa plateasca pensiile. De aceea, desi toti stim ca fiscalitatea pe munca este foarte ridicata nu cred ca se va intampla in 2014, poate din 2015", a spus Basescu, marti, la o intalnire cu femeile de afaceri din Romania, intrebat cu privire la o eventuala diminuare a taxelor pe care trebuie sa le plateasca salariatul si angajatorul. 

El a subliniat ca o diminuare a fiscalitatii pe forta de munca poate fi facuta atunci cand exista o tendinta de diminuare a deficitului la fondul de pensii. 

"Mie mi se pare egal important sa fie redusa si povara pe angajator, pentru ca asta unde o sa duca banii? La investitii sau la cheltuieli materiale, care inseamna tot creste de PIB. Sperantele nu sunt imediate, dar, in mod categoric, trebuie redusa fiscalitatea pe forta de munca", a mai spus presedintele. 

Sursa: AGERPRES