BCR: Vom musca din piata ipotecarelor in euro cu credite in lei

Data publicarii: 21-06-2013 | Finante-Banci

BCR, cea mai mare banca de pe piata, a ajuns la o cota de piata de 7,6% la creditele ipotecare in lei in aprilie, in crestere cu trei puncte procentuale fata de nivelul din urma cu un an, in timp ce pe euro a pierdut teren pana la 27,5%, insa nu va da inapoi de la decizia de a opri creditul de retail in valuta si se pregateste sa "muste" din piata de euro cu un nou ipotecar in lei, afirma Martin Skopek, vicepresedinte executiv pe retail al BCR.

"Renuntarea la creditele ipotecare in euro a fost o decizie con-stien-ta, in care cred in continuare si de la care nu vom da inapoi chiar daca pe termen scurt este o mutare dura pentru businessul BCR. Pe termen mediu si lung reprezinta singura cale pentru noi si tocmai am lansat un credit ipotecar in lei care poate concura direct cu ofertele in euro. In lunile urmatoare vom musca din piata de euro", spune Skopek, 45 de ani, aflat la al doilea mandat de sef al retailului BCR.

Produsul aruncat in lupta este un ipotecar in lei cu dobanda de 6,25% fixa in primii trei ani (DAE de 6,67%) pentru clientii care incaseaza salariul in cont la BCR. In conditii standard DAE ajunge la 7,2%, BCR concurand prin acest produs mai ales cu ING, care de asemenea vinde doar lei, BRD si Banca Transilvania. "Venim cu o oferta cel putin egala cu varianta in euro, suma imprumutata in lei poate fi mai mare decat in euro si garantam dobanda pe trei ani, interval in care putem veni cu o prelungire a ofertei fixe pentru ca ne asteptam ca intre timp sa dezvoltam o piata a obligatiunilor."

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: