Actionarii Piraeus aproba la sfarsitul lunii preluarea unei parti din bilantul ATE Bank

Data publicarii: 21-06-2013 | Finante-Banci

Actionarii Piraeus Bank, filiala locala a grupului elen cu acelasi nume, urmeaza sa aprobe in cadrul unei adunari generale covocate pe 28 iunie preluarea unei parti din bilantul ATE Bank in cadrul procesului de divizare a bancii a carei licenta si o parte din active au fost vandute omului de afaceri Dorinel Umbrarescu.

Piraeus urmeaza sa preia in urma procesului de divizare peste 90% din bilantul ATE Bank, care la sfarsitul anului trecut detinea active de 1,2 miliarde de lei si pasive de 1,4 miliarde de lei. Grecii de la Piraeus au semnat la sfarsitul lunii aprilie un acord cu Umbrarescu pentru cedarea licentei si a unei parti din bilantul ATE Bank pentru suma de 10 mil. euro.

Umbrarescu ar urma sa preia active si pasive de circa 100 milioane de lei. Atat transferul unei parti din bilant catre Piraeus, cat si tranzactia cu Dorinel Umbrarescu se afla sub rezerva aprobarii de catre Banca Nationala. ATE Bank sub controlul grupului Piraeus anul trecut dupa dizolvarea bancii-mama din Grecia. Casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii va gestiona transferul portofoliului ATE Bank catre Piraeus.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: