Cati bani au cheltuit romanii in mini-vacanta de Rusalii si ce destinatii au ales

Data publicarii: 25-06-2013 | Turism

Circa 50.000 de romani care au ales sa se relaxeze in mini-vacanta de Rusalii pe litoral si au cheltuit in ultimele zile aproximativ 7,5 milioane de lei.

"Turistii cheltuiesc in jur de 150 de lei pe zi pe cazare si masa", a declarat pentru gandul Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Cei care au venit acum de Rusalii sunt oameni cu venituri medii si peste medie", explica Raducan adaugand ca acestia sunt romani care prefera sa vina in statiunile de pe malul Marii Negre in mai multe weekend-uri decat sa isi petreaca un intreg concediu pe litoral.

 Atunci cand vine vorba despre facilitatile de care vor sa se bucure pe durata zilelor libere, presedintele FPTR spune ca cei mai multi turisti au ales hotelurile de 4 si de 3 stele de pe litoral. El da in acest sens exemplul statiunii Neptun unde, la ora actuala, hotelurile de 3 stele sunt ocupate in totalitate.

Raducan este, totodata, de parere ca in jur de 30.000 de persoane vor mai ramane pe litoral si pe parcursul urmatoarelor zile.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: