Obligatiunile Fortuna Leasing vor fi listate la Bursa

Data publicarii: 03-11-2006
Obligatiunile emise de IFN Fortuna Leasing Baia Mare vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti, dupa obtinerea aprobarilor din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, au anuntat oficialii casei de brokeraj Intercapital Invest, intermediarul emisiunii. "Am depus documentatia la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pentru listarea obligatiunilor IFN Fortuna Leasing la Bursa si, in functie de noul Regulament de al Bursei, asteptam sa fie tranzactionate in categoria necotate pentru ca emitentul nu este listat", a declarat Pompei Lupsan, broker la Intercapital Invest.

Emisiunea de obligatiuni Fortuna Leasing s-a derulat la Bursa de Valori Bucuresti in perioada 15-25 septembrie si a fost  subscrisa in proportie de 65%. Suma atrasa de IFN Fortuna Leasing s-a ridicat la 1,850 milioane lei, fiind subscrise 1 8.150 din cele 28.000 de obligatiuni oferite. Emisiunea de obligatiuni a IFN Fortuna Leasing s-a adresat numai investitorilor calificati, respectiv banci, societati de asigurari si institutii financiare.

Obligatiunile emise sunt nominative, convertibile, negarantate,emise in forma dematerializata si au o valoare nominala de 100 lei.Rata dobanzii este de 12% la primul cupon, iar pentru urmatoarele termene dobanda este variabila, calculata semestrial ca medie a dobanzilor pe piata interbancara pentru credite (BUBOR) la sase luni la care se adauga 3%.

Pana acum, la Bursa de Valori Bucuresti s-au mai derulat alte doua emisiuni de obligatiuni pentru societati de leasing, listate in sectiunea necotate, in afara de cele intermediate de SSIF Intercapital Invest. Emsiunea de obligatiuni pentru TBI Leasing, ajunsa la scadenta, a avut o dobanda fixa de 6,5% pe an la euro si cea pentru BCR Leasing, cu dobanda fixa de 6% pe an la euro, se afla in derulare pana in aprilie 2007.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: