AVAS a primit 22 de scrisori de intentie pentru privatizarea ANTIBIOTICE S.A.

Data publicarii: 03-11-2006
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit 22 de scrisori de intentie pana marti, 1 noiembrie 2006, termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie neangajante pentru privatizarea ANTIBIOTICE S.A, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. "La instalarea in functie am spus ca perioada care va urma va fi pentru AVAS o perioada in care se va munci foarte mult, in care se vor continua activitatile desfasurate foarte bine. Privatizarea ANTIBIOTICE este o astfel de activitate si, in acelasi, timp una din prioritatile de privatizare pe care AVAS le are de indeplinit. Cele 22 scrisori de intentie dovedesc interesul pe care piata de profil il are pentru aceasta companie. Am finalizat strategia de privatizare iar anuntul de vanzare va fi publicat in cel mai scurt timp. Am certitudinea ca privatizarea Antibiotice va fi o reusita si ca se va face in conditii de transparenta si de maxima profitabilitate pentru statul roman." a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Conform anuntului preliminar, publicat de AVAS in data de 16 octombrie 2006, orice investitor (producator de medicamente sau societate de investitii financiare sau orice consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare) poate depune scrisori de intentie pentru achizitionarea pachetului de 53,0173% din capitalul social al societatii.

Potentialii investitori, care au depus pana la data limita (1 noiembrie) scrisori de intentie, se clasifica in trei categorii:

·7 producatori de farmaceutice;

·12 fonduri de investitie;

·3 distribuitori.

In comunicat se precizeaza ca potentialii investitori nu au dorit sa-si faca numele publice.

Scrisorile depuse de potentialii investitori nu au caracter angajant pentru acestia. In acelasi timp, participarea altor potentiali investitori la privatizarea societatii nu este conditionata de depunerea unei scrisori de intentie.

Alte informatii

Strategia de privatizare a Antibiotice, ce urmeaza a fi supusa atentiei Executivului, prevede parcurgerea urmatoarelor etape:

1.Publicarea anuntului de privatizare, in prima parte a lunii noiembrie;

De la momentul publicarii ofertei de privatizare, potentialii investitori vor avea un interval de o luna, timp in care pot depune documente de precalificare prin care:

·sa probeze experienta pe care o au in industria de productie farmaceutica si, respectiv, capacitatea de a face investitii financiare (pentru fondurile de investitii),

·sa aiba capacitatea realizarii investitiilor  de dezvoltare, capital de lucru si protectia mediului (sume ce vor fi publicate in anuntul de vanzare).

2.Selectarea ofertantilor pe baza criteriilor de precalificare stabilite prin anunt;

Potentialii investitori vor fi selectati in urma aplicarii criteriilor de precalificare prezentate in anunt. Companiile selectate vor fi invitate sa depuna ofertele financiare in a doua parte a lunii decembrie.

3.Intocmirea listei scurte;

In baza ofertei financiare, depuse de fiecare dintre potentialii ofertanti, AVAS va selecta primii ofertanti clasati, minim doi.

4.Desemnarea castigatorului;

Ofertantii din lista scurta vor depune oferte financiare imbunatatite si finale, in baza carora va fi selectat castigatorul. Ulterior, va incepe negocierea clauzelor contractului de privatizare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: