Vicepremierul Liviu Dragnea: Am extins procedura de inlocuire a rambursarii cu decontarea si la firmele private

Data publicarii: 28-06-2013 | Afaceri

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a declarat, joi, la Galati, ca procedura de inlocuire a rambursarii cu decontarea pentru proiectele europene a fost extinsa si la firmele private.

Dragnea a explicat ca aceasta procedura a fost introdusa la inceput numai pentru primarii si s-a dovedit a fi benefica. 

,,Acum ceva timp am promovat o ordonanta de urgenta prin care am inlocuit rambursarea cu decontarea in sensul ca primariile nu mai sunt obligate intai sa faca plata intregului proiect dupa care sa primeasca banii de la noi, dupa ce ii primim de la Uniunea Europeana. Primarii nu aveau bani sa puna pentru tot proiectul pentru ca bancile nu le dadeau bani si am inlocuit rambursarea cu decontarea, adica constructorul face lucrarile, primaria trimite documentatia la noi, la Bucuresti, si noi facem plata si ei dau banii la constructor', a afirmat vicepremierul. 

Dragnea a precizat ca ordonanta s-a dovedit a fi benefica, de aceea a fost extinsa si la firmele private. 

,,Ieri (miercuri - n.r.) am adoptat o ordonanta si am extins aceasta procedura, care s-a dovedit ca a eliminat foarte multe blocaje, la toate programele europene inclusiv la beneficiarii privati, pentru ca si firmele private se gasesc in aceeasi situatie. Ei transmit situatiile de lucrari, de decont si noi le dam banii, dupa care noi ii luam de la Uniunea Europeana', a spus Dragnea. 

Viceprim-ministrul s-a aflat, joi, la Galati, unde a prezidat o dezbatere publica privind procesul de regionalizare - descentralizare. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: