Iron Maiden, Sting si Rammstein vor concerta in iulie la Bucuresti

Data publicarii: 01-07-2013 | Lifestyle

Trupa britanica Iron Maiden, Sting impreuna cu Mike and The Mechanics si James Walsh, sau festivalurile B'Estfest si Rock the City sunt principalele evenimente concertistice care vor avea loc la Bucuresti in luna iulie.

Seria de spectacole va fi deschisa in prima zi a lunii lui cuptor de trupa Butterflies in My Stomach, care va concerta in clubul Energiea din Bucuresti. Trupa de nu-jazz, funk si acid-jazz, BiMS a fost prezentata de BBC ca fiind una dintre putinele trupe care promoveaza acid-jazz-ul in Romania. La sfarsitul lunii august 2006, BiMS a fost selectata printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, in urma unui concurs initiat de casa de discuri Sony si publicatia Billboard. 

Intre 5 si 7 iulie peste 75 de artisti vor fi prezenti la cea de a saptea editie a B'Estfest Summer Camp 2013, care se va desfasura si in acest an la marginea Bucurestiului, pe malul lacului Pasarea, in comuna Tunari. 

Printre artistii care vor urca pe scena in cele trei zile de festival se numara Nas, Chase and Status, Texas, Enter Shikari, Nneka, The Heavy, Soilwork, Noisia, ROA, Vita de Vie, Grimus, Piranhna, etc. 

Belgienii de la Agathocles sunt asteptati pe 20 iulie pentru un concert in Private Hell Club din Bucuresti. In deschiderea spectacolului pe scena va urca trupa SpineCrusher. 

Unul dintre cele mai asteptate concerte ale anului va fi sustinut pe 24 iulie de legendara trupa Iron Maiden, in Piata Constitutiei din Bucuresti. 

Actualul turneu al formatiei, "Maiden England", va reproduce spectacolul de scena din turneul care a avut loc in 1988 "Seventh Son" si in care trupa va interpreta multe piese din acel turneu, precum si din concertul video VHS din 1989 intitulat "Maiden England", care imprumuta numele acestui turneu. Printre piesele care vor putea fi ascultate de fani in concertul de la Bucuresti se vor afla si "Moonchild", "Can I Play With Madness", "The Prisoner", "Afraid To Shoot Strangers", "The Number Of The Beast", "Phantom Of The Opera", "Fear Of The Dark", "Iron Maiden" ori "Running Free". 

Invitati speciali pentru acest eveniment vor fi trupa thrash Anthrax si cei de la Voodoo Six. 

Festivalul "Rock The City" continua si in 2013, pe 27 si 28 iulie, in parcarea C de la Romexpo, cu show-uri oferite de trupe precum Bullet For My Valentine, Trivium, Enslaved, Spineshank, etc. 

Unul dintre capetele de afis ale festivalului din acest an este trupa germana Rammstein care va fi prezenta la Bucuresti, in cea de-a doua zi a festivalului, cu un concert din cadrul turneului european "Wir Halten Das Tempo Tour 2013". 

Catalogata drept una dintre cele mai mari trupe de show din lume, Rammstein atrage atat prin forma, cat si prin continut. In afara de variate efecte pirotehnice, elemente de recuzita mereu surprinzatoare, mastile cu diferite conotatii, plecarile prin multime si atmosfera incredibila, un show Rammstein aduce publicul foarte aproape de trupa, facandu-l, practic, parte din spectacol. 

Concertele lunii iulie vor fi incheiate tot la Romexpo, pe 31 iulie, cu un spectacol sustinut de Sting si trupa sa. Artistul revine in Bucuresti pentru a patra oara, cu ocazia turneului "Back To Bass", ce continua si anul acesta ca urmare a succesului inregistrat in 2011 - 2012. Pentru concertul de la Romexpo acesta ii va avea ca invitati speciali pe Mike and The Mechanics si James Walsh. 

Sursa: AGERPRES