Victor Ponta: Suprapunerea referendumului cu alegerile prezidentiale mi se pare cel mai rational lucru

Data publicarii: 01-07-2013 | Politica

Premierul Victor Ponta a apreciat ca suprapunerea referendumului pentru modificarea Constitutiei cu primul tur al alegerilor prezidentiale ar fi cel mai rational lucru, dar a adaugat ca nu poate lua singur o decizie in acest sens.

"Daca ma intrebati asta seara (n.r. duminica) si aici, mi se pare cel mai rational acest lucru, dar e o decizie pe care nu pot sa o iau eu, o sa o discutam si o sa decidem", a declarat duminica primul-ministru, la TVR, intrebat daca ia in calcul suprapunerea alegerilor prezidentiale cu referendumul. 

In ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale, potrivit careia legea prin care a fost scazut pragul de prezenta la referendum se aplica la un an de la data intrarii in vigoare, premierul a spus ca in aceasta perioada va pune accentul pe dezvoltarea economica a Romaniei. 

"Nu sunt grabit in politica. Un an de zile trece repede in politica. Avem foarte multa treaba un an de zile, de acum incolo, in special cu partea economica. 99% din energia mea si din puterea mea personala si politica o voi folosi in urmatorul an pentru dezvoltarea economica a Romaniei. (...) Dupa ce trece acest an de carantina, putem sa organizam foarte bine referendumul, ca se va organiza odata cu primul tur al prezidentialelor - nu-i nimic rau. Cred ca si presedintele Basescu a facut un referendum odata cu primul tur. (...) Ma intreb si cum va boicota PDL referendumul, odata cu primul tur al prezidentialelor. Poate ca nu vor avea candidat la prezidentiale", a precizat el. 

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercurea trecuta ca este constitutionala modificarea Legii de organizare si desfasurare a referendumului prin care a fost scazut pragul de prezenta daca nu se aplica un an de la data intrarii in vigoare. 

Sursa: AGERPRES