Francezii de la AXA au ajuns la active de 32 de milioane de euro anul trecut

Data publicarii: 01-07-2013 | Finante-Banci

Activele detinute de AXA Asigurari, subsidiara locala a gigantului francez AXA, au crescut cu 9% anul trecut si au ajuns la 141 milioane de lei (32 mil. euro) la sfarsitul lunii decembrie, potrivit raportului anual al asiguratorului. Fata de 2010, cand francezii au intrat pe piata prin achizitia Omniasig Life, activele companiei sunt cu 17% mai mari.

Cea mai mare pondere in total active, de peste 50% o au investitiile in obligatiuni, cu o valoare totala de 49 milioane de lei, si depozitele, care au insumau 31,5 milioane de lei la sfarsitul anului trecut. Francezii au adus si anul trecut capital nou la subsidiara locala pentru a sutine pierderile inregistrate, avand in vedere ca asiguratorul a intrat abia in urma cu trei ani pe piata si se afla inca in faza de investitii. Valoarea capitalului social al AXA Asigurari s-a dublat comparativ cu 2010 si a ajuns la 122 milioane de lei anul trecut.

Asiguratorul a avut anul trecut o pierdere de aproape 40 milioane de lei, a fost cu 10% mai mica decat rezultatul negativ raportat in 2011. Francezii au dezvoltat o strategie de vanzari diferita pe piata locala, alegand sa deschida unitati teritoriale proprii, spre deosebire de majoritatea companiilor de asigurari de viata, care se bazeaza pe agenti de vanzari sau pe distribuirea politelor prin retelele bancare. AXA, care anul trecut a subscris prime de 32,5 milioane de lei, detinea 51 de agentii si avea 653 de consultanti financiari la sfarsitul lunii decembrie. 

Sursa: ZF.ro