Titlurile Erste Bank vor fi listate pe bursa din Bucuresti in maxim un an

Data publicarii: 03-11-2006
Titlurile Erste Bank vor fi listate pe bursa din Bucuresti in maxim un an, astfel incat salariatii care aleg sa-si schimbe actiunile detinute la Banca Comerciala Romana (BCR) cu titluri Erste, vor putea sa le valorifice dupa perioada minima de detinere, a declarat un oficial al bancii austriece. Erste Bank a impus salariatilor care doresc sa-si schimbe actiunile detinute la BCR cu cele ale Erste Bank restrictia de a nu vinde titlurile emise de banca austriaca timp de un an.

Conditia este un mijloc de a evita o eventuala scadere a pretului actiunilor Erste pe bursele din Viena sau Praga, in caz ca salariatii, atrasi de pretul bun al titlurilor de pe aceste piete (52,80 euro/actiune vineri la ora 16, ora Romaniei), ar dori sa le valorifice imediat, a explicat directorul din cadrul departamentului de strategie al grupului, Arjen Janmaat. "Este o practica uzuala in cazul operatiunilor de acest tip", a precizat el.

Pana luni, 6 noiembrie, toti salariatii - actionari ai liderului pietei bancare romanesti vor primi oferta de cumparare sau de schimb al actiunilor, a adaugat Janmaat.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: