ING: Datele privind PIB-ul publicate de INS nu vor modifica perspectivele de crestere economica

Data publicarii: Astazi, 04-07-2013 | Finante-Banci

Modificarile anuntate joi de Institutul National de Statistica (INS) referitoare la Produsul Intern Brut sunt marginale si se regasesc doar la nivelul seriilor ajustate sezonier, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Vlad Muscalu, senior economist al ING Bank Romania, care a precizat ca datele publicate nu vor modifica perspectivele de crestere economica.

"Modificarile sunt marginale si se regasesc doar la nivelul seriilor ajustate sezonier. Fiind datele brute de crestere neschimbate, nu cred ca datele publicate astazi vor modifica perspectivele de crestere economica", a declarat Vlad Muscalu. 

Potrivit INS, economia Romaniei a crescut in termeni reali cu 1,9% in primul trimestrul din acest an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar fata de trimestrul IV din 2012, avansul a fost de 0,6%, conform datelor provizorii anuntate joi de Institutul National de Statistica (INS). 

"Produsul intern brut estimat pentru trimestrul I 2013 a fost de 154,233 miliarde lei preturi curente, conform datelor ajustate sezonier, in crestere, in termeni reali, cu 0,6% fata de trimestrul IV 2012 si cu 1,9% fata de trimestrul I 2012. Pe serie bruta, PIB a crescut in primul trimestru cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar fata de ultimul trimestru din 2012, cresterea a fost de 0,6%, pe serie ajustata sezonier", arata INS. 

Revizuirea Produsului intern brut estimat pentru trimestrul I 2013, cea de-a doua revizuire, a avut la baza datele administrative detaliate privind executiile bugetare si date contabile ale companiilor publice reclasate in sectorul 'Administratii publice' utilizate la elaborarea secventei complete de conturi a acestui sector si datele rectificate privind importurile si exporturile de bunuri si servicii din balanta de plati.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: