CONSILIUL CONCURENTEI A AUTORIZAT PRELUAREA LUFKIN INDUSTRIES, INC. DE CATRE GENERAL ELECTRIC COMPANY

Data publicarii: 05-07-2013 | Afaceri

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica prin care General Electric Company preia controlul unic asupra Lufkin Industries, Inc.

Aceasta operatiune are loc, in principal, in domeniul productiei si comercializarii de produse specifice pentru pomparea gazelor/petrolului din sonde catre suprafata. Produsele pe care Lufkin le ofera in Romania sunt sondele cu biela si echipamentele de automatizare si control (variatoare de viteza, sisteme de control si senzori) pentru sondele cu biela si pentru pompele cu cavitate progresiva.

Avand in vedere ca activitatile desfasurate de parti in Romania nu se suprapun, operatiunea analizata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

General Electric Company (SUA) si filialele/sucursalele sale desfasoara activitati in urmatoarele domenii: energie, servicii industriale, iluminat, aviatie si servicii financiare.

Lufkin Industries, Inc. (SUA) si filialele/sucursalele sale desfasoara activitati in urmatoarele domenii: produse si servicii petroliere si produse si servicii privind distributia de energie electrica.

Decizia Consiliului Concurentei cu privire la aceasta operatiune va fi publicata pe site-ul autoritatii romane de concurenta, www.consiliulconcurentei.ro, dupa obtinerea acordului partilor implicate referitor la datele cu caracter confidential.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: