Troica creditorilor internationali deblocheaza o noua transa din ajutorul financiar pentru Grecia

Data publicarii: 08-07-2013 | International

Troica creditorilor Greciei (UE-FMI-BCE) si-a dat luni acordul pentru deblocarea unei noi transe de ajutor financiar in valoare de 8 miliarde de euro, decizie care va trebui confirmata si de ministrii de finante din zona euro, ce se vor reuni in aceeasi zi, relateaza agentiile AFP si EFE.

'Echipele Comisiei Europene, ale Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International si-au incheiat misiunea de evaluare in Grecia si au ajuns la un acord preliminar cu autoritatile de la Atena cu privire la reformele economice si financiare necesare pentru a garanta ca programul de ajutor va continua', se mentioneaza intr-un comunicat emis de creditorii internationali. 

'Troica si autoritatile grecesti estimeaza ca perspectivele macroeconomice evolueaza pe ansamblu conform prognozelor ce indica o reluare graduala a cresterii economice incepand cu anul 2014', se adauga in comunicat. 

Dar, expertii misiunii de evaluare avertizeaza ca 'perspectivele raman totusi incerte', ei sesizand ca guvernul de la Atena a inregistrat 'intarzieri in aplicarea reformelor in mai multe domenii'.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: