Pariul pe dolarul american este tot mai mai atractiv pentru speculatori si analisti

Data publicarii: 08-07-2013 | Finante-Banci

Dolarul american (USD) este pus "intr-o postura tot mai atractiva" de doua fenomene care se petrec simultan in aceasta perioada, potrivit analistului Mihai Nichisoiu, de la casa de brokeraj Tradeville. Pariul pe cumpararea dolarului promite o rata risc / beneficiu "extrem de atractiva".

"Revolutia sectorului energetic (din SUA) genereaza un castig de competitivitate la care industria americana putea doar sa viseze in urma cu cativa ani. Iar Rezerva Federala (FEDeral Reserve, banca centrala a SUA, n.r.) se pregateste sa inchida gradual robinetul lichiditatii.

"Prima premisa va mobiliza tot mai multe investitii straine directe pe teritoriul american.

"A doua premisa va plasa dolarul american (USD) intr-o postura tot mai atractiva pentru capitalurile speculative", scrie Mihai Nichisoiu, analist la casa de brokeraj Tradeville, intr-un recent raport primit la redactia ECONOMICA.NET.

Altfel spus, si din perspectiva fundamentala, pe termen lung, a investitiilor, dar si din perspectiva tehnica, speculativa, pariul pe dolar este promitator.

"Dincolo de volatilitatea imediata, absolut justificabila in conditiile modificarii unei norme de investitii care dureaza de o decada, un pariu favorabil USD continua sa ataseze un risk / reward  (risc / beneficiu, n.r.) extrem de atractiv", conchide Mihai Nichisoiu.

Analistul isi aranjeaza argumentele intr-o logica istorica.

In urma cu doi ani, SUA pareau a fi intr-un declin inexorabil in favoarea economiilor emergente si de frontiera, adica nu neaparat in dezvoltare si doar foarte promitatoare. Atunci, aceasta "reprezenta norma de investitie".

Integral in Economica.NET

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: