Incepand de vineri parlamentarii beneficiaza de 4.000 de lei lunar pentru cazarea in Bucuresti

Data publicarii: 11-07-2013 | Politica

Contractele incheiate de Parlament cu hotelurile bucurestene pentru cazarea alesilor expira joi iar parlamentarii, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, trebuie sa se incadreze incepand de vineri in suma de 4.000 de lei lunar pentru plata cazarii in Capitala.

Potrivit normelor de punere in aplicare a noului Statut al deputatilor si senatorilor, aprobate in ultima sedinta a Birourilor Permanente reunite, parlamentarilor care nu au domiciliul in Bucuresti sau in judetul Ilfov "li se acorda din bugetul Camerei Deputatilor si Senatului o suma forfetara in valoare de 4.000 de lei in vederea acoperirii cheltuielilor pentru cazare in Bucuresti; suma se acorda lunar, pana pe data de 5 a lunii curente, pentru luna care a expirat". 

Deputatii si senatorii pot sa opteze pentru inchirierea unor apartamente de pe piata imobiliara sau pot ramane la hotel, daca acopera din banii proprii cheltuielile de cazare ce depasesc 4.000 de lei lunar. 

La 4 iulie, data la care Secretariatul general al Camerei Deputatilor a facut ultima statistica in acest sens, la cele cinci hoteluri din Bucuresti cu care a avut contracte erau cazati 102 deputati, de la toate grupurile parlamentare. 

De la Grupul Partidului Social Democrat stateau la hotel la data respectiva 37 de deputati, din Grupul Partidului National Liberal - 34 de deputati, Grupul Partidului Democrat Liberal - 7, Grupul Partidului Poporului - Dan Diaconescu - 7, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania - 5 deputati, Grupul minoritatilor nationale - 5, Partidul Conservator - 5, Grupul independentilor - 2 deputati. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: