Inspectorii de munca au aplicat amenzi de 1,61 milioane lei pentru munca la negru

Data publicarii: 11-07-2013 | HR/Cariere

Inspectorii de munca au aplicat amenzi de 1,61 milioane lei pentru munca la negru si au identificat 211 persoane care lucrau fara forme legale, in urma controalelor efectuate saptamana trecuta, la nivel national, informeaza un comunicat al Inspectiei Muncii, remis miercuri AGERPRES.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate sase propuneri de cercetare penala, iar pentru 40 persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale deoarece au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa. Dintre acestea, 13 sanctiuni au fost aplicate in judetul Ialomita. 

In domeniul relatiilor de munca, totalul amenzilor aplicate a fost de peste 2,104 milioane lei, in urma a 1.740 controale, precizeaza purtatorul de cuvant al Inspectiei Muncii, Eugen Tifin. 

In perioada mentionata, pentru domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.309 controale, totalul amenzilor ridicandu-se la 731.000 lei. 

La un angajator din judetul Galati s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 15 evenimente care, in urma cercetarilor, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Patru dintre acestea au fost inregistrate in judetul Arges. 

Valoarea cumulata a amenzilor aplicate a fost de peste 2,836 milioane lei, fiind efectuate de catre inspectorii de munca 3.565 controale.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: