Scandalul evaziunii din asigurari: 10 angajati BCR Asigurari de Viata au fost retinuti

Data publicarii: 11-07-2013 | Finante-Banci

Un numar de 18 persoane, intre care zece angajati ai BCR Asigurari de Viata, au fost retinute in cazul de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la sase milioane de euro pentru o perioada de sapte luni, urmand ca joi sa fie duse in instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Seful DIICOT Mures, Alin Lazar, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca in urma audierilor care au avut loc in ultimele doua zile s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore in cazul a 18 persoane, zece dintre acestea fiind angajate la BCR Asigurari de Viata.

Potrivit lui Lazar, in cazul tuturor celor 18 persoane a fost formulata propunere de arestare preventiva, care va fi judecata la Tribunalul Mures joi dupa- amiaza.

De asemenea, procurorii au decis instituirea sechestrului pe conturile a zeci de firme din cele 112 implicate in acest caz de evaziune fiscala.

Un numar de 166 de perchezitii au avut loc, marti, in Bucuresti si in 26 de judete, la locuinte si la sediile a 112 firme, precum si la sediile unor filiale ale BCR Asigurari de Viata, pentru destructurarea unei grupari specializate in evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la sase milioane de euro.

Surse din randul anchetatorilor afirmau ca noua filiale ale BCR Asigurari de Viata au fost perchezitionate marti de procurorii DIICOT si de politisti, fiind ridicati, in baza unor mandate de aducere, 21 de functionari, dintre care cinci cu functii de conducere, respectiv un director din Bucuresti si patru directori zonali.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: