Banca de Export-Import a Ungariei si 7 subsidiare ale OTP Bank au semnat un acord de creditare interbancara

Data publicarii: 12-07-2013 | Finante-Banci

Un nou sprijin pentru exporturile din Ungaria catre regiunea balcanica si tarile din Europa Centrala si de Est

Banca de Export Import a Ungariei (Eximbank Ungaria), impreuna cu OTP Bank, cea mai mare institutie de creditare din Ungaria si subsidiarele sale din Romania, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Croatia si Muntenegru au semnat astazi, la Budapesta, un acord pentru deschiderea unei linii de creditare in valoare de 50 de milioane de Euro. Semnatarii acordului sunt Domnul Roland Natran, CEO Eximbank Ungaria, si Domnul Laszlo Wolf, Director General Adjunct al OTP Bank.

Obiectivul noii linii de creditare il reprezinta consolidarea relatiilor comerciale intre companiile ungare care deja exporta catre tarile din regiunea balcanica si Europa Centrala si de Est sau care au in plan extinderea activitatilor in aceste zone si partenerii lor locali. Pentru acestia, linia de creditare deschisa de Banca de Export-Import din Ungaria ofera conditii si dobanzi avantajoase, precum dobanzi comerciale fixe in cadrul mai multor subsidiare ale OTP Group accesibile agentilor comerciali care achizitioneaza bunuri si servicii provenind de la exportatorii din Ungaria. 

Sumele disponibile in acest scop fiecarei subsidiare OTP Group au fost stabilite in functie de volumul potential de afaceri finantate. Eligibili pentru acest tip de creditare sunt clientii OTP Group, iar scadenta finantarilor este cuprinsa intre 2 si 5 ani. In functie de solicitarile exportatorilor din Ungaria, linia de creditare poate fi extinsa, in timp ce proiectele care necesita sume mai mari pot fi finantate suplimentar prin contracte de creditare individuale.

In linie cu programul "Deschiderea catre pietele Estice”, derulat de Guvernul ungar, Eximbank Ungaria urmareste stimularea unei cooperari eficiente intre institutiile de creditare interne si institutiile partenere din Europa Centrala si de Est si regiunea Balcanica, astfel incat sa faciliteze accesul la creditare companiilor care exporta in aceste regiuni. Sub supravegherea Ministerului Economiei, Eximbank Ungaria, in calitate de institutie financiara si agentie oficiala de creditare a exportatorilor - impreuna cu compania de Asigurare a Creditelor pentru Exportatorii din Ungaria - tinteste sa aiba un rol activ in sustinerea  Strategiei Nationale de Comert Exterior.

"OTP Bank, cea mai mare institutie de creditare din Ungaria si jucator cheie in Europa Centrala si de Est, acorda o importanta deosebita dezvoltarii structurilor financiare care sa sprijine schimburile comerciale din regiune, intarind astfel relatiile economice cu aceste tari”, a punctat Domnul Laszlo Wolf, Director General Adjunct al OTP Bank, la semnarea contractului. 

Roland Natran, CEO Eximbank Ungaria a declarat ca intelegerea semnata de cele doua institutii va contribui semnificativ la intarirea capacitatilor de export in tarile din regiune. El a precizat ca Eximbank Ungaria nu este un competitor, ci un partener strategic al institutiilor de creditare, iar obiectivul bancii este de a extinde aceasta colaborare. 

"Semnarea acestui acord marcheaza un moment important pentru noi si este o confirmare a eforturilor noastre constante de a ne consolida activitatea pe plan local si de a ne sustine, totodata, clientii care cauta solutii de finantare cȃt mai diversificate pentru afacerile lor. Practic, acest acord faciliteaza accesul clientilor romani care importa bunuri si servicii din Ungaria la finantare in cele mai avantajoase conditii. Este, de altfel, si un pas inainte in vederea incurajarii relatiilor comerciale bilaterale dintre Romania si Ungaria”, declara Dragos Mirica, DCEO, Corporate Banking, OTP Bank Romania.

OTP Bank Ungaria si Eximbank Ungaria asteapta solicitari ale companiilor ungare ce exporta in tarile din regiune pentru a oferi solutii de finantare avantajoase partenerilor acestora. 

Mai multe detalii puteti gasi accesand pagina web a OTP Bank Ungaria, http://www.optbank.hu si pagina web a Eximbank Ungaria, http://www.exim.hu.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: