Raiffeisen a demarat un program de crestere a profiturilor si de reducere masiva a cheltuielilor (Karl Sevelda)

Data publicarii: 15-07-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank International (RBI) lanseaza un plan 'masiv' de reducere a costurilor care va scadea cheltuielile cu cateva sute de milioane de euro, partial prin inchiderea unor sucursale, a declarat noul director general al bancii austriece, Karl Sevelda, intr-un interviu acordat publicatiei 'Der Standard', transmite Reuters.

Analistii estimeaza ca Raiffeisen Bank International, al doilea mare creditor in economiile emergente din Europa de Est, va avea nevoie sa gaseasca pe termen mediu aproximativ 1,8 miliarde de euro (1,55 miliarde de lire sterline) pentru a indeplini standardele internationale minime privind capitalul. 

'Incepem un program de crestere a profiturilor si de reducere masiva a cheltuielilor, inclusiv prin inchiderea unor sucursale. Vorbim despre scaderea cheltuielilor cu cateva sute de milioane de euro', a afirmat seful Raiffeisen Bank International. 

Acesta a adaugat: 'Vrem sa inregistram crestere pe segmentul private banking, trebuie sa reducem riscurile si sa ne restrangem activitatea pe piete cum ar fi Ungaria sau Slovenia'. 

Analistii considera ca Europa Centrala si de Est are potential de crestere pe termen lung, totusi, actuala slabiciune din unele state din CEE reprezinta un dezavantaj pentru bancile austriece care au operatiuni semnificative in regiune. 

Bancile austriece, printre care Erste Group si Raiffeisen Bank International, sunt printre cei mai mari creditori din Europa Centrala si de Est si au o prezenta importanta in Romania.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: