UniCredit Tiriac Bank are avizul actionarilor pentru un program de obligatiuni cu plafon de 500 mil. euro

Data publicarii: 15-07-2013 | Finante-Banci

Managementul UniCredit Tiriac Bank poate activa, in functie de necesitati, implementarea unui program de emisiuni de obligatiuni de tipul MTN (medium term notes) cu plafon maxim al principalului de 500 mil. euro, potrivit imputernicirii primite in primavara de la actionari. Maturitatea maxima a obligatiunilor poate fi de 7 ani daca sunt emise in euro, respectiv de 5 ani daca sunt emise in lei.

Pentru o cat mai buna adaptare la conditiile de piata si la necesarul de finantare, actionarii au lasat la latitudinea managementului sa aleaga intre lansarea unei emisiuni in cadrul programului MTN si plasarea unei emisiuni individuale cu plafon maxim de 200 mil. euro sau echivalent in lei, cu maturitate cuprinsa intre 5 si 7 ani. Aceasta din urma a fost varianta aleasa de banca luna trecuta cand a vandut obligatiuni in lei pe cinci ani in valoare totala de 550 mil. lei, la o dobanda de 6,35%.

O cincime din emisiune a fost subscrisa de BERD, printre investitorii principali numarandu-se si IFC. UniCredit se numara printre bancile cele mai active pe piata creditarii, iar in functie de evolutia cererii are spatiu in cadrul plafonului aprobat de actionari pentru o eventuala noua iesire pe piata cu obligatiuni. Razvan Voican

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: