Formarea profesionala continua in domeniul ajutorului de stat este finantata din fonduri europene

Data publicarii: 17-07-2013 | Finante-Banci

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) va asigura pregatirea continua a circa 400 de experti in domeniul ajutorului de stat prin intermediul unui proiect in valoare totala de aproximativ 2,8 milioane de lei, finantat din fonduri europene. Persoanele care vor beneficia de pregatire continua vor fi selectate din randul angajatilor institutiilor implicate in gestionarea fondurilor europene: Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Certificare si Plata din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Autoritatea de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, respectiv Ministerul Fondurilor Europene.

Rolul proiectului ANFP este de a contribui la indeplinirea conditionalitatilor ex-ante in domeniul ajutorului de stat si de a sprijini procesul de consolidare a capacitatii administrative de implementare si aplicare a legislatiei Uniunii Europene in domeniul ajutorului de stat.

Proiectul ANFP, intitulat "Cresterea eficacitatii aplicarii legislatiei Uniunii Europene in ceea ce priveste ajutoarele de stat, prin formarea aplicata a expertilor implicati in gestionarea fondurilor europene”, este finantat din fonduri europene contractate prin intermediului Programului Operational Asistenta Tehnica. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 2,8 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila reprezinta peste 2,38 milioane de lei, iar contributia beneficiarului este de circa 0,42 milioane de lei.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: