Sefa FMI: Acordul Viena ar putea continua ca bancile sa puna banii la lucru in economia reala

Data publicarii: 17-07-2013 | Finante-Banci

Actualul acord Viena ar putea continua printr-o implicare sporita, chiar si a statului, pentru ca bancile sa poata relua creditarea economiei reale la rate de dobanda rezonabile, in conditiile in care acestea sunt mai degraba preocupate in a se capitaliza, a spus ieri la Bucuresti presedintele FMI Christine Lagarde. La randul sau, Cristian Popa, viceguvernator al BNR, a spus ca acordul Viena ar putea continua si prin acceptarea bancilor comerciale la masa tratativelor, pentru a fi inlaturate piedicile din calea reluarii creditarii.

"Cum putem avea crestere economica fara creditul bancar?”, a fost intrebata presedinta FMI de catre Daniel Daianu, care a facut aluzie la acordul Viena.

Referindu-se la Romania si la regiune, Christine Lagarde a spus ca dezintermedierea financiara si reducerea expunerii au fost necesare pentru ca acestea sa ajunga la standarde rezonabile.

Presedintele FMI a admis ca pentru a avea crestere economica este nevoie de finantarea prin banci, rate de dobanda rezonabile, iar pentru aceasta ar fi nevoie de mai multe garantii.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: