Nicolescu (CNIPMMR): Aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa se dezvolte in perioada urmatoare

Data publicarii: 18-07-2013 | Afaceri

Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a declarat, joi, ca aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa se dezvolte in perioada urmatoare, precizand insa ca societatile comerciale se confrunta cu o serie de dificultati economice, legate de scaderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie.

'Potrivit unui studiu realizat in ultima perioada, aproximativ 50% dintre firmele romanesti doresc sa creasca in perioada urmatoare, restul de aproximativ 50% din firme dorind sa ramana la acelasi nivel. Din pacate, exista o serie de dificultati cu care se confrunta societatile comerciale, legate atat de partea economica (caderea cererii interne, fiscalitate excesiva si inflatie), cat si de cea administrativa (controale excesive, concurenta neloiala, birocratie si coruptie)', a spus Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR, cu ocazia lansarii versiunii in limba romana a 'Cartei Albe a IMM-urilor din Romania 2013'. 

Acesta a precizat, totodata, ca numai 6% dintre firme au creat strategii de dezvoltare anuale, un procent covarsitor, de 55%, neavand nici macar planuri de dezvoltare anuale. 

'Pentru a sprijini dezvoltarea IMM-urilor, am conceput un set de recomandari, structurate pe sase domenii: finantare, pregatire antreprenoriala, stimularea competitivitatii, cresterea numarului de start-up-uri, dezvoltarea regionala, precum si cresterea calitatii guvernarii si a ratei de absorbtie a fondurilor europene', a mai spus presedintele CNIPMMR. 

Potrivit acestuia, trebuie sa se puna un accent sporit pe dezvoltarea noilor forme de organizare a afacerilor, respectiv pe crearea de incubatoare de afaceri. 

'Carta Alba a IMM-urilor din Romania 2013' cuprinde trei parti principale si 11 capitole. Versiunile sale in limbile engleza, italiana si franceza vor fi lansate de CNIPMMR in aceasta toamna. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: