Isarescu: Ideea ca o Banca Centrala poate sa se ocupe de 10 obiective este foarte periculoasa

Data publicarii: 19-07-2013 | Finante-Banci

Ideea ca o Banca Centrala poate sa se ocupe de 10 obiective este foarte periculoasa, a declarat, joi, intr-o conferinta referitoare la supravegherea pietelor financiare, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

"Ideea ca o Banca Centrala, si nu o spun ca acoperire pentru ce facem noi, poate sa se ocupe de 10 obiective este, de asemenea, foarte periculoasa. Nu va ganditi numai la FED (Rezerva Federala n.r.). FED se ocupa si de cresterea economica. FED are un statut special, este vorba de o tara speciala si ati vazut ce a spus doamna Lagarde (Christine Lagarde, directorul general al FMI, n.r.) aici: "Bun s-a ajuns la politici neortodoxe, haideti sa vedem cu mare atentie cum se va iesi din ele". Cum se va iesi din aceste politici neortodoxe? O simpla declaratie a lui Bernanke (presedintele FED, Ben Bernanke n.r.) a miscat pietele si capitalurile, trilioane de dolari intr-o parte intr-alta", a spus Isarescu. 

Potrivit acestuia, Banca Nationala nu este in aceasta pozitie. 

Banca Nationala a Romaniei organizeaza joi colocviul 'Spre o noua arhitectura de supraveghere a pietelor financiare'. La eveniment participa guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, si prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara /ASF/, Daniel Daianu.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: