Seful SocGen: Au fost doi ani dificili la BRD. Acum vine timpul unei cresteri inteligente

Data publicarii: 22-07-2013 | Finante-Banci

Cel mai influent bancher strain care a vizitat Bucurestiul in ultimii ani se declara increzator in revenirea economiei locale. 

Societe Generale, unul dintre cele mai puternice grupuri ban-care europene, isi reafir-ma angajamentul strategic fata de Romania, iar 2014 va fi pentru filiala sa locala BRD un an de cres-tere si de progres in refacerea rentabilitatii, spune Frederic Oudea, pre-sedinte director general al SocGen.

El s-a aflat la sfarsitul saptamanii trecute la Bucuresti pentru a da un semnal de incurajare celor peste 8.000 de angajati ai BRD pe care i-a indemnat sa "intoarca pagina" dupa doi ani dificili si sa readuca banca pe crestere. Cu acelasi prilej bancherul francez a avut intalniri cu premierul Victor Ponta si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu, pe care i-a asigurat ca SocGen va continua sa finanteze Romania.

"Este momentul ca BRD sa intoar-ca pagina si sa mearga mai departe, sa capitalizeze pe seama fortei de care dispune. Are un personal motivat, are toate ingredientele pentru revenire. Plec de aici increzator", a declarat Frederic Oudea vineri dupa-amiaza intr-un interviu acordat ZF.

Seful SocGen spune ca se asteapta ca economia Romaniei sa creasca anul acesta cu peste 2% si vrea ca BRD sa participe la aceasta revenire. El nu a dorit sa anticipeze in privinta rezultatelor financiare pe S1 care urmeaza sa fie date publicitatii pe 1 august, insa s-a declarat "increzator" in traiectoria BRD pe parcursul trimestrelor urmatoare.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: