Organigrama ASF: 850 de angajati, inca 300 fata de CNVM+CSSPP+CSA

Data publicarii: 22-07-2013 | Finante-Banci

Conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), institutia infiintata prin comasarea comisiilor de monitorizare a pietei de capital, a asigurarilor si pensiilor private, a aprobat noua organigrama cu 856 de angajati, potrivit unor surse din cadrul institutiei.

Noua organigrama prevede cu 300 de angajati mai multi decat angajatii preluati de la fostele comisii de supraveghere, in conditiile in care ratiunea de infiintare a ASF a fost tocmai reformarea supravegherii prin optimizarea costurilor si cresterea eficientei. La infiintare ASF a preluat circa 540 de angajati de la fostele comisii CNVM, CSSPP si CSA. Presedintele ASF Dan-Radu Rusanu si Mircea Ursache, vice-presedintele ASF responsabil de piata de capital, au declarat ca ASF va reduce cu 15% personalul rezultat din comasare, deci noua entitate trebuia sa aiba 465 de angajati si nu 856.

Contactat ieri telefonic, Daniel Daianu, prim-vicepresedintele ASF, a declarat ca nu poate da detalii despre noua organigrama. "Nu este inca nimic definitivat. Fata de ce era inainte va pot spune ca ASF va avea o directie noua de supraveghere integrata, responsabila de supravegherea grupurilor financiare, si o directie de analiza ce va evalua riscurile pe fiecare sector de activitate, la fel ca la BNR", a spus el.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: