Zona Pipera atrage tot mai multi chiriasi, Doua companii de top au ales proiectul Global City Business Park

Data publicarii: 24-07-2013 | Imobiliare

  • Quintiles, lider mondial in servicii biofarmaceutice, se relocheaza dintr-un alt complex din zona de Nord
  • Sport Depot deschide primul showroom din Romania, in cadrul Global City Business Park
  • Printre cele mai active proiecte din zona Pipera - patru chiriasi noi de la inceputul anului si peste 5.000 mp inchiriati

 Zona Pipera devine din ce in ce mai mult o optiune pentru companiile ce se afla in cautarea unor spatii de birouri moderne ce pot oferi un mix complet de facilitati pentru angajati. Astfel, doar in ultima luna, Global City Business Park, unul dintre principalele proiecte de birouri din zona de Nord a Bucurestiului detinut de fondul de investitii Global Finance, a semnat doua noi contracte.

Unul dintre noii clienti ai Global City Business Park este Quintiles, lider la nivel mondial in servicii biofarmaceutice. Compania a ales relocarea birourilor din cadrul altui proiect situat tot in Nordul Bucurestiului, in zona Dimitrie Pompeiu.

Cel de-al doilea nou client Global City Business Park este Sport Depot, ce se numara printre cei mai mari retaileri de articole sportive la nivel regional. Acesta va deschide primul showroom din Romania, la parterul uneia dintre cele doua cladiri din cadrul proiectului.

In total, cele doua companii ocupa un spatiu de circa 1.100 de metri patrati si dispun de mai multe locuri de parcare.

Potrivit reprezentantilor Global City Business Park, principalele motive pentru care cele doua companii au ales sa semneze un contract de inchiriere sunt existenta unor spatii de birouri de clasa A cu o eficienta ridicata, chiriile competitive si costurile scazute de mentenanta, comparativ cu alte proiecte similare.

Un alt avantaj al proiectului il reprezinta mixul de retail la care au acces angajatii, in complex fiind disponibile un restaurant self service, un business lounge, un coffee shop, un salon de infrumusetare, o farmacie, 2 ATM-uri si un magazin Inmedio.

Global City - printre cele mai active proiecte din zona Pipera

Cele doua noi contracte semnate de Global City Business Park se adauga altor doua agreate in luna aprilie. Astfel, de la inceptul anului, acesta este unul dintre cele mai active proiecte din zona Pipera, cu patru noi chiriasi.

In plus, Global City Business Park este proiectul care a reusit sa inchirieze, din ianuarie si pana acum, cea mai mare suprafata din zona Pipera - peste 5.100 de metri patrati. Dincolo de Quintiles si Sport Depot, Michelin si Euromaster - ceilalti noi chiriasi din acest an - ocupa 4.000 de metri patrati.

Despre Global City Business Park

Situat in zona de Nord a Bucurestiului, Global City Business Park are o suprafata construita de 56.000 mp si un total de spatii de inchiriat de clasa A de 51.000 mp, in doua cladiri.

In plus, proiectul dispune de o suprafata de 28.000 mp construiti subteran, unde se regasesc 844 de locuri de parcare, ce le suplimenteaza pe cele existente la exterior. Proiectul a fost demarat in octombrie 2007 si a fost finalizat in totalitate in februarie 2010.

Despre Global Finance

Global Finance, infiintata in 1991 in Atena, este o firma independenta de investitii, printre pionierele domeniului private equity si venture capital din regiune, ce si-a construit de-a lungul timpului un portofoliu exceptional. Operatiunile Global Finance constau in managementul fondurilor private de capital, dezvoltare imobiliara si servicii de consultanta in Europa de Sud-Est.

 In 2005, Global Finance a intrat pe piata imobiliara, vizand investitii in Romania, Bulgaria si Serbia. Global Finance are birouri in Atena, Sofia, Bucuresti si Belgrad.

 Global Finance este una dintre cele mai experimentate firme din Europa in domeniul private equity, realizand mai mult de 80 de investitii in 11 tari, in diverse medii economice si politice. Compania a intrat pe piata din Romania in 1996, iar de atunci a investit in diverse domenii, precum cel farmaceutic, tehnologic, al telecomunicatiilor, al produselor alimentare, al reciclarii, al asigurarilor, dar si in imobiliare.